Pentagon Arkitekt Åre Järpen

  Jämtland

 
  hus för 4 årstider > håkan nilsson
 

håkan nilsson


"Förr sa man att tiden går fort när man har kul, numera går den fort oavsett". Kloka ord av min kollega Leif Brodersen A1 -arkitekter i Stockholm.

Livet är som en Super-G bana. Ingen träning och knappt någon besiktning. Isigt, blinda krön och dålig sikt gör att spårvalen ibland känns rätt slumpmässiga.

Uppfödd som bondunge, utbildad arkitekt för att jag gillade bygga modell (snacka om val på fel grund!), hemvändare p.g.a. pappas hastiga död stod jag plötsligt där 1986 som mjölkbonde. Med stor entusiasm tog jag mig an uppgiften att producera mest mjölk, bygga om egna hus, alstra barn och efter ett tag rita hus till andra.

Fokusering och en god natts sömn har väl aldrig varit min starka sida. Däremot har jag gett begreppen ”Just in time” och ”Split vision” (på sv ”splittrad vision”) ett ansikte.

Det lilla fokus som funnits och finns har dock ändrat inriktning under årens lopp. Från att ha varit mest mjölkbonde försköts i början på 90-talet tyngdpunkten mot arkitekturen. Under slutet av 90-talet kom styrelseuppdragen ( LRF, Milko och Företagarna) in i bilden. Om vi skall återgå till Super-G-liknelsen så gick det fortare och fortare och slutligen kom jag 2006 in i ”Russisprung”, tappade markkontakten och konstaterade att skyddsnätet var nedmonterat. Jag sålde korna.

Styrelseuppdragen är numera under reducering och fokus är i fortsättningen inriktat på rita hus och allmänt välbefinnande.

Super-G, eng Super Giant Slalom, är en fartgren inom alpin skidsport. Super-G är ett mellanting mellan störtlopp och storslalom. Man åker endast ett åk i Super-G men skiljer sig mot störtlopp genom att åkarna inte får övningsköra banan innan tävling utan bara får göra en besiktning.

På bilden ser vi Patrick Staudacher född 29 april 1980 i Sterzing, Italien. Patrick vann guld i Super G vid VM i Åre 2007.

 

    PENTAGON ARK KONT
    Svensta gård 146
    837 94 Järpen
    Tel +46 647 66 52 66
    Mobil +46 70 316 74 32
    Fax +46 647 66 52 68
Asbestos Cancer