Pentagon Arkitekt Åre Järpen

  Jämtland

 
  hus för 4 årstider > filosofi
 

filosofi

Pentagon arkitektkontor bedrivs numera mestadels som ett enmansföretag. Företaget har som målsättning att tillhandahålla kompetens efter beställarens behov.

Arkitektoniskt försöker vi alltid skapa hus av vår tid. Detta hindrar inte att kunskap om historien och gammal byggnadskonst är en viktig plattform att stå på. Vi försöker också göra hus som åldras med värdighet och som tål att användas. Hus är bruksföremål.

Tack vare egen kunskap och väl inarbetade samarbeten med ett antal ytterst kunniga företag och individer lyckas ofta Pentagon arkitektkontor förvåna både omgvning och sig själva.

Ett bygglov avseende båthus i Sulviken, en ”jaktvilla” i centrala Åre eller en komplicerad fabriksanläggning kräver helt olika projekteringsnivå (de har också helt olika betalningsförmåga).

Pentagon arkitektkontor arbetar efter principen –
Ge kunderna vad dom tål”.

Bysten till höger föreställer Epikuros, grekisk filosof, 341-270 f.Kr. Enligt honom är målet med livet så mycket njutning och så lite smärta som möjligt. Före sin död hade han problem att pissa (njursten) och dog i svåra smärtor. Det är inte alltid så lätt att vara filosof. Marmorn hackad av Pierre Puget 1662, Cleveland Museum of Art www.clemusart.com .

Apropå Cleveland: www.clevelandgolf.com . I golf förenas njutning och smärta på ett på förhand fullständigt oförutsägbart sätt.

 

    PENTAGON ARK KONT
    Svensta gård 146
    837 94 Järpen
    Tel +46 647 66 52 66
    Mobil +46 70 316 74 32
    Fax +46 647 66 52 68
Asbestos Cancer